Orbán Viktor fokozatosan Európa vezetőjévé válik

Vágólapra másolva!
Európában egyetlen kormányfő sem beszél úgy, mint Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök nyilatkozataival kontinensszerte elfogadott konszenzusokat bont le - idézi a 888.hu Daniel Pipes amerikai történészt.
Vágólapra másolva!

– írta az amerikai történész a The Washington Times című lapban.

Pipes hozzátette: a nyugatiak, és főleg a sajtójuk hajthatatlanul bírálják a magyar kormányfő politikáját, a bírálatok azonban sok esetben túlzóak és igazságtalanok. Pipes példaként azt említi, hogy Magyarországon az antiszemita indíttatású incidensek száma radikálisan csökkent, Európában Magyarország a legbiztonságosabb hely a vallásukat aktívan gyakorló zsidók számára. A kontinensen az Orbán-kormánynak vannak a legjobb kapcsolatai Izraellel – tette hozzá Pipes, aki azt is kiemelte: a Soros-kampány sem nevezhető antiszemitának.

Daniel Pipes egy korábbi cikkében rangsorolta az európai politikusokat és

a listán Orbán Viktor végzett az első helyen, megelőzve Jaroslaw Kaczynskit, Matteo Salvinit és Horst Seehofert.

Az amerikai történész két évvel ezelőtt már feltett több kérdést az illegális migrációval kapcsolatban. Többek közt azt:

- Miért van az, hogy a leggazdagabb, legműveltebb, legszekulárisabb, legnyugodtabb és leginkább homogén országok a világban olyanok számára nyitják ki kapujukat, akik a legszegényebb, legkevésbé fejlett, legvallásosabb és a legbizonytalanabb országokból érkeznek?
- Döntően keresztény többségű országok miért engednek be muszlim migránsokat?
- Hogy történhet az, hogy Európa legismertebb politikusai (mint például Angela Merkel) elutasítják és megbélyegzik azokat a politikusokat, értelmiségeket, akik veszélyt látnak a bevándorlásban, és ami minden bizonnyal megváltoztatja a kontinens arcát?
- Miért van az, hogy a jóval gyengébbnek számító visegrádi országok egy józanabb, patrióta üzenetet fogalmaztak meg a migránskrízis kapcsán?
- Hova vezet ez az egész bevándorlás?

Pipes szerint a kérdésekre az egyik válasz az az, hogy Európának bűntudata van. A brit és a francia gyarmatosítások és a náci Németország rémtettei mai napig ott lebegnek sokak szemei előtt. A másik válasz az európai lakosság fogyatkozása, vagyis a születésszám csökkenése és egyes országok a lakosságot a migránsokkal akarják pótolni.