A használt gázpalackok között, egy öngyújtóval játszhattak a gyerekek a kosdi családi ház fészerében, amely pillanatok alatt lángra kapott. A család sokkos állapotban van. A kisfiú gyászoló nagybátyja elmesélte, hogyan próbálták meg kimenteni a lángok közül Petikét.

Pillanatok alatt elborították a lángok a melléképületet, ahol az ötéves Petike és egyik testvére játszottak. A Blikk úgy tudja, nagymamájuk fészerében négy gázpalack is volt, azok robbantak fel hétfő este.

A nagymama, a gyerekek apja és a nagybátyjuk otthon volt a tragédia napján. Mindhárman arra lettek figyelmesek, hogy az egyik gyerek sírva rohan feléjük. Zokogva szaladt felém Istvánka, és ordított, hogy jöjjek, mert a testvére a lángok között van. Alsónadrágban szaladtam, csak egy vödör vizet vettem magamhoz, ám a fészerbe már én sem tudtam bemenni" - idézte fel a gyerekek nagybátyja, Tibor.

Az ötéves fiú életét már nem tudták megmenteniForrás: MTI/Lakatos Péter

A környékről sokan a család segítségére siettek, de csak a tűzoltók tudták elfojtani a lángokat, mert évek óta nincs víz a házban. Az ötéves kisfiú életét már senki sem tudta megmenteni.

„Itt, ahol a pici meghalt, a nagymama és a gyerekek nagybátyja lakott, a többiek ettől az épülettől nem messze egy albérletben éltek. A szörnyű pillanatokban a kicsik édesanyja nem is volt itt. Mezítláb rohant ide szegény asszony, amikor felhívták, hogy nagy baj van. Szörnyen zokogott, órákon át megállíthatatlanul, főleg, amikor elvitték a pici élettelen testét. Harmincéves, de már hat gyereke van, a két nagyobbat elvette a gyámügy – mesélte a lapnak egy helybéli férfi.

A családot jól ismerő férfi azt is hozzátette, bár nagyon szerették a gyerekeiket, mindannyian elhanyagolt körülmények között éltek.