Aktivistákat képeztek a genderszakon

Gender
Vágólapra másolva!
AZ ELTE társadalmi nemek mesterképzésének megszűntetése okán sokan védelmükbe vették a genderszakot mondván, hogy a nemi egyenlőség kérdésének fontosságát hangsúlyozzák, pedig korábban maguk az oktatók is elismerték, hogy a képzés további célja az „antigender mozgalom elleni küzdelem" –írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A Tilos Rádióban 2017.január 18-án Kövér Van-Til Ágnes szakigazgató és Gregor Anikó oktató fejtette ki, mi a célja a tavaly szeptemberben az ELTE Társadalomtudományi Karán elindított társadalmi nemek mesterszaknak. Akkor történelmi pillanatnak nevezték, hogy az országban elsőként náluk indul magyar nyelven ilyen képzés. A képzés célja:

Véleményük szerint a képzés célja az is, hogy a hallgatók rálássanak a társadalmi nemek egyenlőtlenségi helyzetére, a diszkriminációra. A műsorvezető kérdésére pedig elismerték, hogy

emberjogi aktivistákat képeztek.

Továbbá kitértek arra is, hogy megszólítják a nőjogi civil szervezeteket, hogy a hallgatókat gyakornokként foglalkoztathatják, ugyanis a civil szervezetek szerepe, hogy az elméletet gyakorlatba ültessék át, és felhívják a figyelmet az igazságtalanságokra.

A képzés célja továbbá az

„antigender mozgalom elleni küzdelmet" és a szexuális kisebbségek védelme.

Forrás: AFP

Kevés a jelentkező

A kormány álláspontja szerint a gender szakra olyan kevesen jelentkeznek, mind a két egyetemen, hogy ez önmagában érv a megszűntetése mellett. A kormány álláspontja az,

–fogalmazott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón.