Több pénz jut jövőre a nevelőszülői hálózatra

2018.08.16. 10:18

A jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésre –mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

A nevelőszülőség több mint egy munka, nevelőszülőnek lenni hivatás, hisz lényegében más gyermekéért vállalnak felelősséget, megtestesítik a társadalmi felelősségvállalást –fogalmazott az államtitkár. Ezért a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére.

A nevelőszülők erősítésével a magyar családokat erősítjük, ezzel pedig a nemzet megmaradását garantáljuk. A nevelőszülő híd, hogy a gyermek visszakerüljön a saját családjába

–fogalmazott Fülöp Attila.

Forrás: AFP

2014 óta a kormány arra törekszik, hogy a gyermekvédelmi rendszerbe kerülő gyerekek minél hamarabb kerülhessenek nevelőszülőkhöz, hiszen a családi, otthoni környezet megtapasztalása sokkal könnyebb nevelőszülőnél, mint egy intézményben.

Továbbá 2014 óta a nevelőszülői hivatással együtt jár a foglalkoztatási jogviszony és az elmúlt négy évben az egy gyerek után járó 15 ezer forint 60 ezer forintra emelkedett –mutatott rá a szakember.

Ősztől kampány is indul a nevelőszülői hivatás népszerűsítésére, melynek a középpontjában a gyermekek állnak. Az első program augusztus 20-án lesz. Az államalapítás ünnepén 1500 gyerek és nevelőszüleik egy dunai hajózáson vehetnek részt és onnan nézhetik a tűzijátékot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK