Leszakadt a korhadt faág, eltörte egy motoros gerincét

2018.08.17. 16:35

A szörnyű balesetet Budapest XIII. kerületében, a Lehel úton történt. Kiss Erik motorral haladt, amikor a faág rázuhant. A 24 éves férfi azonnal elájult; akkor tért csak magához, amikor már a mentősök beszéltek hozzá. 

Kiss Erik éppen hazafelé tartott, amikor rászakadt a faág- írja a Bors

 Az utolsó emlékem, hogy egy reccsenést hallok, majd lombokat látok magam előtt. A következő kép, hogy a mentők szólnak: ne mozogjak, majd számolni kezdenek és átraknak egy ágyra. Iszonyatos fájdalmat éreztem."

A fiatal férfinak egy honvédségi orvos segített és egy szolgálaton kívüli mentőautó vigyázott rá., amíg kiértek a mentősök a helyszínre. 10 perc múlva pedig megérkezett a mentő, ami bevitte őt a kórházba. Ott tért újra magához. 

A kórházi folyosón 3-4 órát várt a CT-vizsgálatra.

A gerincsérülés mellett a bordája is eltört és légzési nehézségei voltak. A fiatal férfinak szörnyű fájdalmai voltak, de csak a vizsgálat után kapott először fájdalomcsillapítót.

A zárójelentést ki kellett javíttatnom. Először azt írták rá, hogy a saját lábamon mentem be, és rendőri intézkedés sem történt. Ugyanakkor végtelenül hálás vagyok, mindent megtettek értem."

A férfi kártérítési pert indított a fát kezelő cég ellen. Ha megállapítják, hogy a fa fenntartója nem tett eleget a karbantartási kötelezettségének, akkor akár 2-3 millió forint sérelemdíjat is kaphat a megsérült férfi. 

A szörnyű baleset után 1-2 órával egy másik ág is leszakadt ugyanarról a fáról, ami akkor egy kabrióban utazót sebesített meg. A fát csak ezután vágták ki.