Ősztől országos kampány népszerűsíti a nevelőszülői hivatást

2018.08.17. 10:31

A nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti. Megyénként mutatják be a hivatást, ezzel próbálva a fiatalok figyelmét felhívni a nevelőszülői pályára.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma  szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 műsorában azt mondta: a kormány elkötelezett a szociális szakma mellett, ezért a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére.

Ez az összeg az országszerte körülbelül ötezer nevelőszülőből álló hálózat megerősítését és az emelkedő bérek kifizetését biztosítja majd.

Forrás: AFP/Patrick Somelet

Véleménye szerint a nevelőszülők jelentős szerepet töltenek be a társadalmi felelősségvállalásban, azt vállalják, hogy amíg egy gyereket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza családjához, addig megfelelő környezetet biztosítanak neki.A nevelőszülői hivatással 2014 óta együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, és az elmúlt négy év alatt az egy gyermek után járó 15 ezer forint a négyszeresére, 60 ezerre emelkedett - ismertette az államtitkár.