Halott apja milliósra nőtt tartozását követelik a hároméves gyerektől

2018.08.19. 14:03

A Tv2 Tények című hírműsorának riportja szerint a végrehajtók egy hároméves kislányon akarják behajtani elhunyt édesapja tartozását, mintegy egymillió forintot, mely összeg a járulékos költségekkel izmosodott ilyen jelentőssé, egy harmincezres be nem fizetett telefonszámla kapcsán.  

A Tények riportjából kiderül: Réka és édesanyja csak nemrég kezdtek új életet a családfő elvesztése után. Az édesapa 2017 februárjában halt meg.Özvegye a Tényeknek elmondta:

A férjem beteg volt, három éven keresztül küzdöttünk a rákkal, közben megszületett a kislány.

A Tények beszámolója szerint a gyász után most újabb nehézséggel kell szembenézniük. Időközben ugyanis kiderült, hogy a férfi tartozást hagyott maga után. Még 2010-ben mulasztotta el  egy 30 ezer forintos telefonszámla befizetését,mely összeg után - a járulékos költségekkel - 1,3 millió forintot megfizetéséről hozott ítéletet a bíróság. Az adósságot pedig a kislányon akarják behajtani.

A Tények riportjában Réka édesanyja elmondta, hogy egy inhatlanhitel visszafizetése érdekében eladták korábbi, tágasabb lakásukat és egy kisebbe költöztek. De azt addig nem írhatják Réka nevére, amíg nem rendezi a tartozást, illetve megtörténhet, hogy az új ingatlant elárverezik.

A Tények által megkérdezett ügyvéd szerint nincs kiskapu, a pénzt ki kell fizetni.

Abban az esetben, ha valaki meghal, a tartozása hagyatéki teherként, az örökösé lesz.