Öt éve gyilkolták meg Soroksáron az édesanyát, aki szokásos futóedzésére indult

soroksári gyilkosság
Öt éve gyilkolták meg Gyurik Krisztinát.
Vágólapra másolva!
Kardosné Gyurik Krisztina, a harminchat éves családanya öt éve szokásos, esti futóedzésére indult,  de sosem tért haza. Brutális körülmények között gyilkolták meg. Az elkövető máig sincs meg, hiába állította minap egy aszony, hogy expárja volt a tettes - kiderült, az is téves nyom. A Bors című napilap most az áldozat férjével együtt idézte fel a fél évtizedes tragédiát. 
Vágólapra másolva!

A Bors felidézi: az egész ország megdöbbent azon a csütörtök reggelen, amikor jött a hír: előző este brutálisan megöltek egy 36 esztendős családanyát Soroksáron. A gyönyörű Kardosné Gyurik Krisztina a szokásos kora esti futására indult 2013. szeptember 25-én, de sosem tért haza.

Forrás: Bors/Fejér Bálint

Útközben megtámadták, kezeit és lábait összekötözték, megbecstelenítették, végül kegyetlenül meggyilkolták.

Lemeztelenített holttestére a házuk közelében fekvő bicikliút menti bozótosban találták, nyakában szorosan egy kötéllel.

Az asszony özvegye, Kardos Lajos a bicikliútón állva mondta el a Borsnak:

Kardos Lajos Forrás: Bors/Zsolnai Péter

Kardos Lajos hozzátette: 11 éves kisfiukkal akkor azonnal elmente a rendőrségre. A rendőrségen először azt közölték velük:

felnőtt embert csak 24 óra elteltével kezdenek keresni.

Ám miután Kardos Lajos többszöri próbálkozásra sem találta nejét a futótávon –

végül kiküldtek egy keresőkutyás járőrt.

– idézte fel a tragikus este legsokkolóbb perceit Kardos Lajos.

A Bors arról is bezsámol, hogy

azóta több száz tanút hallgattak ki az ügyben.

A legfrissebb adatok szerint csaknem 60-an tettek bejelentést. Gyanúsítottja sosem volt az ügynek, de a nyomozás kezdeti szakaszában a rendőrök a férjet s Krisztina szeretőjét is lehetséges elkövetőként tartották számon. Utóbbi létezéséről a férj is csak a nyomozás kapcsán értesült, de úgy nyiltkozott: Kriztina flörtje elenére biztos benne, hogy felesége számár ő és a kisfiuk volt a legfontosabb.Mindnestere

a rendőrség által felvetett elképzelések sorra tévútnak bizonyultak.

Azonban ahogy a Bors azt augusztus elején elsőként megírta:

pár hónapja vallomást tett a rendőrségen egy nő, akinek meggyőződése volt, hogy párja végezhetett Krisztinával.

A bizonyítékait részletesen feltárta a rendőrségen, és az özveggyel is felvette a kapcsolatot. A nyomravezető egy rendőrségi kamerafelvételen is felismerte az exét, aki a soroksári gyilkosság után másfél évvel egy vonat elé ugorva véget vetett életének.

Az azóta elvégzett DNS-vizsgálatok azonban kizárták a férfi szerepét.

Az asszony özvegye most azt is elmondta a Borsnak, hogy milyen furcsaságot tapasztalt, amikor utóljára látta feleségét a tragikusan végződött esti futása előtt.

– magyarázta Kardos Lajos Lajos.

A Bors beszámolója szerint az asszony özvegyének az elmúlt években nincs se éjjele, se nappala. Szinte ezzel az üggyel kel s fekszik. A kisfia csupán 11 esztendős volt akkoriban, vagyis a lehető legrosszabb helyzetben, a kamaszkor elején veszítette el az édesanyját.