Hamis adatokkal vett fel áruhitelt egy hahóti férfi

Vágólapra másolva!
Áruhitelt vett fel, hogy megvárásoljon egy mobiltelefont egy hahóti férfi. Mivel tudta, hogy nem kaphatná meg a kölcsönt, hamis adatokat írt a hiteligénylő lapra. Sikerrel járt. A telefont eladta, a hitelt viszont másfél év után sem kezdte el törleszteni. A csaló most bíróság elé állhat, mert vádat emeltek ellene.
Vágólapra másolva!

A 26 éves férfi 2017. január 9-én 95 ezer forintos gyorskölcsönt igényelt azért, hogy megvegyen egy okostelefont egy műszaki áruházban.

A férfi azért, hogy mindenképpen megkapja a hitelt, az igénylőlapra olyan valótlan adatokat írt be, mint például azt, hogy a házastársa havi fizetése 270 ezer forint, pedig csak 190 ezer forintot keresett havonta.

A férfi eltitkolta, hogy hiteltartozása van, pedig 2011. február 25-én egy másik banktól felvett 40 000 forint személyi hitelt.

A kölcsönt azóta sem kezdte el törleszteni, sőt, háztartását lakáshitel, és további banki hitelek is felvett.

A férfi azt is jól tudta, hogy a munkahelyéről ki fogják rúgni, így nem lesz biztos jövedelme, amelyből az áruhitelt törleszteni tudná.

Kiderült, hogy a mobiltelefont csak azért akarta megvenni, hogy később eladja azt. 2017. január 13-án valóban kirúgták munkahelyéről a férfit, és bár máshol elkezdett, a törlesztőrészletet nem fizette. A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfi ellen

csalás és magánokirat hamisítás miatt

emelt vádat.