Két ember megsérült az augusztus 20-i zánkai tűzijáték alatt

2018.08.22. 12:14

Augusztus 20-án tűzijátékot tartottak Zánkán is. Azonban néhány rakéta rossz irányba szállt, azok két embert is megsebesítettek. A rendőrség nyomoz az üggyel kapcsolatban.

Eljárást indított a rendőrség az augusztus 20-ai, Zánkán tartott tűzijáték ügyében, mivel a település független polgármesterének elmondása szerinta nézők közé csapódó rakéták két embert megsebesítettek.

A zánkai tűzijátékon történtek ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság– mondta Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Filep Miklós, Zánka polgármestere arról beszélt, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték második-harmadik percében, szerinte nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából,

4-5 petárda a kilövőállástól vízszintesen a vízparton állók és a Balaton irányába indult el.

Az ott levő 30-50 ember elmenekült az érintett területről, a strandgondnok pedig a rendelkezésre álló eszközökkel elsősegélyt nyújtott azoknak, akiknek szükségük volt rá.

 

A polgármester információi szerint ketten 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentők a helyszínen ellátták.

Filep Miklós közölte, az önkormányzat a hatályos jogszabályok szerinti bejelentési kötelezettségnek eleget téve előzetesen kijelölte védelmi zónát a tűzijáték idejére, amelyet rendőrök és katasztrófavédők  ellenőriztek. Ezen belül senki sem volt.

Azt mondta, a tűzijátékot pályázat útján kiválasztott vállalkozó bonyolította le.

A polgármester azt mondta, a több ezer jelenlévő nagy része észre sem vette, mi történt, nem volt pánik és menekülési hullám, egymást tipró embertömegek nem voltak.