Bakondi György: Valamennyi migrációs útvonal aktív

2018.08.22. 08:34

Az Európába tartó illegális migráció valamennyi útvonala aktív, és amíg nem változik az európai uniós politika, és nem zárják le a lehetőséget, addig ezt nagyon sokan meghívólevélnek tekintik – hangoztatta az M1 szerda reggeli műsorában Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György arról beszélt: az EU-ban elérte a politikai szintet a migrációs válság,a közvélemény-kutatások szerint mind nagyobb az igény a folyamat leállítása és a biztonság helyreállítása iránt, ami „sürgető igény” amiatt is, mert több tagállam áll választások előtt.

A montenegrói, horvát és szlovén erőfeszítéseknek a határőrizet szigorítására az az egyik következménye, hogy ismét többen próbálnak átjutni a magyar-szerb és a magyar-román határon. A Balkán-félszigeten úton lévő illegális bevándorlók száma a becslések szerint 80 ezer körülire tehető.

Bakondi György szerint az, hogy Angela Merkel német kancellár támogatást ígért a Balkán egyes államainak a helyzet kezeléséhez, azt mutatja, hogy Berlinben is felismerték azt, amit a magyar kormány évek óta hangoztat: hogy a félsziget stabilitása rendkívül nagy érték Európa biztonsága szempontjából.