Nem veheti le a nyomkövetőt M. Richárd

2018.08.22. 10:51

December 21-ig meghosszabbította a tavaly a fővárosi Dózsa György úton történt halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizetét, és fenntartotta mozgásának ellenőrzését nyomkövetővel a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az előző nap erről hozott döntésről szerdán tájékoztatta a médiát a Fővárosi Törvényszék.

Az ügyészi indítványra született a még megfellebbezhető döntés, noha a védő ismételten azt javasolta, hogy írjanak elő enyhébb, a gyanúsítottnak nagyobb mozgásszabadságot biztosító magatartási szabályokat a férfinak. A kerületi bíróság azzal indokolta a döntését, hogy a férfi továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015-ben Budapesten, az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpáros sérelmére, akit ezután még bántott is.

M. Richárd, a Dózsa György úti gázolóForrás: Origo

2017. május 15-én Budapesten, a Dózsa György úton a megengedett sebességnél sokkal gyorsabban ütközött neki a szabálytalanul elé forduló másik autónak.

A balesetben két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek.

A gyanú szerint az is megállapítható, hogy az utóbbi baleset előtt M. Richárd kábítószerezett, bár ez a vezetési képességére nem volt kihatással.

A bűnügyi felügyelet meghosszabbításának indoka, hogy a korábbi bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatása után a gyanú szerinti újabb bűncselekményt követett el, másrészről a gyanúsított büntetett előéletére, korábbi közlekedési kihágásaira is tekintettela bíróság szerint alappal lehet tartani attól, hogy szabadon bocsátása, vagy a mozgási szabadságát kevésbé korlátozó magatartási szabályok előírása esetén újabb bűncselekményt követne el– írták közleményükben.