Magyar rendőrök segítenek a migráció ellen a szerbiai és macedón határon

2018.08.22. 16:18

Újabb magyar rendőri csapatok indultak szerdán Szerbiába és Macedóniába, ahol a határőrizeti munkát segítik majd - közölte a rendőrség honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Macedóniába 30, Szerbiába 15 magyar rendőr utazik.

Ennek oka, hogy sok az illegális határátlépések megelőzése és felderítése érdekében.

Közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában is. A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a mélységi területen található fő- és alsóbbrendű utakon is.

Mindkét csapat terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazók mobil hőkamerával is támogatja a határ védelmét.

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Migránsok BoszniábanForrás: AFP/Elvis Barukcic

A macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri csapatok tagjait Balázs László, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetője búcsúztatta a Készenléti Rendőrség központi objektumában szerdán.