Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

2018.08.22. 15:46

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának 2. hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként tízezer forint értékben, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal kívánja támogatni a nehéz sorsú iskolásokat.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az esemény kapcsán elmondta:nagyon bízunk benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés ezen családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon.Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent.Az első tanszercsomagok összeállításában önkéntesként segítettek a következő sztárok: Wolf Kati, a kampány arca, Vastag Csaba, Katus Attila, Péter Szabó Szilvia, Bárdosi Sándor, Abaházy Csaba, Növényi Norbert és Pordán Petra. 

Az értékes tanszercsomag minden rászoruló család számára hatalmas segítséget nyújt.Fekete Dániel - MÖS

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon  lehet csatlakozni. Már egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Wolf Kati, az összefogás kampányarca mindig szívesen áll a nemes ügy mögé.Fekete Dániel - MÖS

Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtést a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.