Nagy lesz a részvétel az EP-választáson

Deutsch Tamás Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja
Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja.
Vágólapra másolva!
Az illegális migráció lehet az a közös európai ügy, ami meg fogja határozni a jövő évi európai parlamenti választást – fogalmazott Deutch Tamás az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában.
Vágólapra másolva!

A fideszes európai parlamenti képviselő elmondta: a Fidesz az Európai Néppártban képzeli el a jövőt, továbbá arra számítanak, hogy a magyar kormány álláspontját tükröző néppárti frakció alakul majd a 2019-es EP választásokat követően.

Az elmúlt négy évben teljesen átalakult Európa politikai térképe a migráció hatására, az előző, 2014-es EP-választáson még nem volt napirenden a migráció

– fogalmazott a politikus. Hozzátette: 2015-ben viszont a tömeges bevándorlás hatására alapvetően határozta meg valamennyi tagország belpolitikáját az EP működése.

Deutsch Tamás Fotó: Polyak Attila - Origo

Deutch szerint a migráció egy közös európai ügy, ami valamennyi európai polgárt érint, ezért lesz várhatóan nagy a részvétel az EP-választáson.

A migrációval kapcsolatban ugyanis kétféle álláspont létezik. Az egyik a „migránssimogató", a másik pedig a magyar álláspont, ami szerint megálljt kell parancsolni az illegális bevándorlásnak.

Hétköznapjaink kiszámítható működését és Európa biztonságát forgatja fel, ha továbbra is ugyanebben a mederben zajlik az ide özönlő migránsokkal kapcsolatos „törődés".

Nem ártana a nyugat-európai politikusoknak is megtanulni, hogy a demokrácia nem azt jelenti, hogy kitalálnak különböző izgalmasnak tetsző teóriákat, amelyeket megpróbálnak letolni az európai polgárok torkán – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti képviselője.