Döbbenetes vallomás az LMP összeomlásáról

Sallai R. Benedek
Budapest, 2015. március 18. Sallai Róbert Benedek, a Lehet Más a Politika képviselője felszólal az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény módosításának általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szél Bernadett lemondása kapcsán hosszas levélben taglalja a pártvezetés bűneit a korábbi elnökségi titkár, Sallai R. Benedek, aki Hadházy Ákossal való dulakodása után hagyott fel a politizálással. Sallai szerint „szégyen látni, mivé lett az LMP”, és nem fog a jövőben egy embert sem rábeszélni, hogy ennek a közösségnek a tagja legyen. A volt titkár szerint az LMP a „politika szemétdombjára való”.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt korábban megírtuk, Szél Bernadett kedden lemondott az LMP elnöki posztjáról és a frakcióvezetésről. Lemondásáról levélben írt az LMP zárt Facebook-csoportjába a tagságnak és a párt országos elnökségének, ami a HVG birtokába jutott. Sallai ehhez a levélhez szólt hozzá, mondván Szél „a valóságtól meglepő mértékben elrugaszkodott, önmagával szembenézésre képtelenséget sugárzó” levele arra sarkalta, hogy levélben reflektáljon a pártelnök lemondására és az LMP-ben hosszú ideje zajló történésekre.

Sallai úgy fogalmazott:

Sallai Róbert Benedek Forrás: MTI/Kovács Tamás

A volt titkár Hadházyt sem kíméli, állítása szerint

Forrás: MTI/Kovács Attila

Az ökölharcos LMP-s szerint Szél Bernadett

Sallai úgy látja, Szél áldozatnak próbálja beállítani magát, holott szembementek a kongresszusi döntésekkel, és lábbal tiporták a párt alapelveit. A párt egy része az LMP korábbi határozatához ragaszkodott, miszerint mindenhol saját jelöltet indítanak, ami szembement az akkori országos elnökség többségének véleményével, akik valamelyik ellenzéki párttal fogtak volna össze annak érdekében, hogy legyőzzék a kormánypártot.

Sallai a lemondott pártelnököt képmutatónak látja, mivel „nem a jövedelemmel és szerepléssel járó parlamenti mandátumról mond le, hanem a melóval járó szervezési munkáról”.

Az LMP-nek vége

Az extitkár további véleménye, hogy

Az elkeseredett politikus hozzáteszi:

Felteszi a kérdést:

A volt szakpolitikus azokra a facebookos kérdésekre, miszerint miért nem szólalt meg a kampányban szakmai kérdésekben, velős választ adott: