A Mazsihisz bezáratna egy budapesti holokauszt-álmúzeumot

Vágólapra másolva!
A Dohány utcai zsinagóga és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által fenntartott Zsidó Múzeum közvetlen szomszédságában, a Wesselényi utcában „Shoah Cellar” néven működik hosszú ideje egy álmúzeum, ami történelemhamisításra szolgáló „relikviákat” árul a gyanútlan látogatóinak, méregdrága belépőjegy fejében. A Mazsihisz az intézményt bezáratná. 
Vágólapra másolva!

A csalást és a holokauszt-manipulációt 2017 végén a Mazsihisz elnökének, Heisler Andrásnak a kérésére a Zsidó Múzeum igazgatója, Toronyi Zsuzsa hozta nyilvánosságra - tudatta közleményében a szervezet.

Forrás: mazsihisz.hu

A csalás híre időközben már az izraeli parlamentig jutott,

a Knesszetben is felszólaltak a holokauszttal kapcsolatos szemfényvesztés ellen, amelyért ebben az esetben egy izraeli állampolgár, Avner Friedman ügyvéd a felelős, de a történelemhamisítás ennek ellenére mégis nyíltan és zökkenőmentesen zajlik tovább.

A Mazsihisz számára a holokauszt emlékezete kiemelten fontos és minden ezzel kapcsolatos történelemhamisítás ellen következetesen fellép - fűzték hozzá.

Szerintük a holokauszt emlékével senki nem élhet vissza, sem politikai, sem üzleti meggondolásból.

A zsidó szervezet megtette a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy az álmúzeum ne folytathassa működését.

Forrás: mazsihisz.hu

Amennyiben

„Nem lehet hagyni, hogy – a valódi zsidó örökség zsidó és nem zsidó látogatóit becsapva, a magyar zsidó turisztikai infrastruktúrára rátelepedve – gátlástalan csalók tovább hazudjanak a magyar történelemről, amelyet továbbadni úgy, ahogy történt, zsidó és nem zsidó magyarok közös felelőssége” - közölte a Mazsihisz álláspontját az ügyben.