Súlyos következményei lehetnek a Migration Aid párttá alakulásának

Lomnici Zoltán interjú 2015 január
Lomnici Zoltán interjú
Vágólapra másolva!
A Soros György alapítványai által is támogatott Migration Aid párttá alakul Éjjeli Őrség néven, annak érdekében, hogy elkerüljék a bevándorlási különadó megfizetését. Pártként azonban hazaárulást követhetnek el a bevándorlásszervezéssel – írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

Az esettel kapcsolatban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász azt mondta,

– hangsúlyozta az alkotmányjogász, hozzátéve, hogy természetesen másodlagos tevékenységként folytatják például a jogvédelmet, kisebbségszervezést vagy a bevándorlásszervezést.
Ez azért érdekes, mert ha pártként folytatják korábbi tevékenységüket, az komoly jogi következményeket vonhat maga után, ugyanis

a bevándorlásszervezés Magyarországon bűncselekmény.

Lomnici Zoltán alkotmányjogász Fotó: Polyak Attila - Origo

A Médianéző Intézet ügyvezetője, Boros Bánk Levente politológus hozzátette, hogy a pártfinanszírozásnak ma Magyarországon szigorú szabályai vannak, amik komoly következményeket vonhatnak maguk után, példaként említve a Jobbik plakátkampányát. A politológus szerint nyilvánvaló a Migration Aid célja, azaz hogy „szabadon garázdálkodhasson” Magyarországon, adott esetben akár az illegális bevándorlók beengedése és betelepítése mentén.

– fogalmazott Boros Bánk Levente.

Lomnici Zoltán elmondta, Magyarországon a bevándorlás támogatása július elsejétől büntetendő hazánkban. Hozzátette: sok kérdést vet fel, ha létrejön egy formáció, ami később párttá alakul, és kormányzati támogatásban részesül.

A hazaárulás kategóriájába abszolút beletartozik az eset, mivel pártként nem a magyar emberek érdekeit szolgálják, hanem egy harmadik országbeli személyek problémáival foglalkoznak.