Újra elítélték a Móricz Zsigmond körtéri lövöldözőt

fegyőr Foglalkozás SZEMÉLY vádlott
S. Ábel
Budapest, 2015. június 23. S. Ábel az ellene kétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőperén a budapesti Kúrián 2015. június 23-án. A Kúria felsőfokú ítéletében két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta S. Ábelt, aki a vád szerint lövöldözni akart az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kommandósok kísérték be a bíróságra a kezén és lábán is megbilincselt S. Ábelt. A férfi joghallgatóként korábban azzal fenyegetőzött, hogy megöli a diáktársait, valamint egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben többször is belelőtt a plafonba. Most csalásért kellett a bíróság elé állnia – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség nagy értékű csalással vádolta S. Ábelt, aki a gyanú szerint

hamisított átutalási megbízásokat adott le egy budapesti bankban.

A megbízásokon a Magyar Villamos Művek (MVM) Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. ügyvezetőinek aláírása szerepelt, és százezer, illetve ötszázhúszezer euró átutalását kérték az Artmedia-Invest S.R.O. részére, aminek

egy osztrák banknál vezetett számlaszáma igazából S. Ábelé volt

– írja a Blikk.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A bank dolgozói azért ellenőrizték a papírokat, mert S. Ábel eltakart arccal ment oda a gyűjtőládához.

– mondta S. Ábel a tárgyaláson, majd azzal érvelt az ártatlansága mellett, hogy a banki szabályzat szerint ilyen átutalás papír alapon nem megrendelhető, így eleve lehetetlen lett volna a csalás.

A férfi jelenleg jogerős büntetését tölti a börtönben, ezzel kapcsolatban azt állította a tárgyaláson, hogy nem kaphat otthonról csomagot, valamint sebezhetőbb, mint a többi rab, mert nincs bűnözői kapcsolatrendszere. Emiatt sokkal többet megengednek vele szemben a rabok és az őrök.

A bíróság bűnösnek mondta ki S. Ábelt, és halmazati büntetésként két évre ítélte őt, öt évre felfüggesztve.