Németh Szilárd: Szanyi már többször is összevissza beszélt

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az el nem feledhető hősökről, emlékük ápolásáról, de szóba került még a miniszterelnök olaszországi látogatása és természetesen a birkózás is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár elmondta, hazánknak kilenc országgal van megállapodása a másik ország területén elesett katonák emlékének ápolásáról, a kormány előtt van néhány újabb tervezet is más országokkal. Véleménye szerint

ahogy az is, hogyan lehet a kegyeletet leróni a hazájukért harcoló katonák esetében.

Németh Szilárd a Fidesz alelnökeként értékelte az egyik vezető szocialista politikus nyilatkozatát, amelyben az auschwitzi kerítéshez hasonlította a déli határnál lévő kerítést. Véleménye szerint Szanyi Tibor már többször is összevissza beszélt, így volt ez most is. Hozzátette, az jól látszik, hogy az ellenzék keresi a lehetőségeket arra, hogy mit is csináljanak a rövidesen kezdődő őszi szezonban, eddig magukkal voltak elfoglalva.

Orbán Viktor Olaszországba érkezik tárgyalásokra, ahol a belpolitikai életet fel is kavarta a keddi találkozó. Németh Szilárd szerint a bejelentett tiltakozások, tüntetések azok nem a magyar miniszterelnök személyének szólnak, egész egyszerűen az olasz belpolitikai helyzetet mutatja be. Ott most egészen abszurd helyzetek állnak elő, mondta el a politikus, elmondva azt a példát, hogy az olasz partiőrség Málta mellett kiment 170 migránst, de ez a hajó nem köthet ki Olaszországban a belügyminiszter utasítása alapján.

A Fidesz alelnöke ebben az esetben is Salvini belügyminiszter álláspontját osztja, az egészben az is baj, hogy közben az olasz miniszterelnök hallgat. A képviselő szerint az olasz probléma is abból ered, hogy el kell dönteni, a bevándorlás mellett vagy ellen vannak. A kettő között nincs közös út,ezért most ott csak balhé van.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.