Fuldokló nőre támadt egy utas a 76-os trolin

Vágólapra másolva!
Az 50 év körüli férfi és a 67 éves asszony azon vesztek össze, nyitva vagy csukva legyen az ablak. 
Vágólapra másolva!

Ököllel üthetett arcon egy férfi egy idős nőt a 76-os trolin hétfő délután – írta a bántalmazott asszony lányának nyilvános posztja nyomán a Blikk. A lap megkereste Kovács Editet, aki azt mesélte, anyjának

belilult és bedagadt az arca.

„Miután a testvérem meghalt, édesanyámnál pszichés fulladás jelentkezett” – kezdte a fiatal lány anyja kálváriáját. A nőnek volt egy gégeműtéte is, de a fulladás stresszhelyzetben és melegben csak még erősebben jelentkezik.

„Hétfőn elég fülledt idő volt, ezért hazafelé délután fél 2 táján kinézett magának egy helyet a trolin a nyitott ablaknál, hogy jobban kapjon levegőt. Mögötte egy 50-60 év körüli férfi ült, aki megkérte, hogy csukja be az ablakot, mert fáj a füle. Édesanyám elmondta neki, hogy nehezen lélegzik, ezért nyitva szeretné hagyni.

A férfi ezután szitkozódott, majd arcon ütötte az asszonyt. Sírva hívta fel a lányát, hogy elmesélje neki, mi történt.

Orvoshoz nem mentek, de a rendőrségen feljelentést tettek.

A Blikk az üggyel kapcsolatban megkereste a Budapesti Közlekedési Zrt.-t, de onnan azt a választ kapták, hogy a társasághoz nem érkezett ilyen bejelentés.

Akár öt évet is kaphat a támadó

A lapnak nyilatkozó Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd szerint garázdaság miatt feljelentés nélkül is felelősségre vonhatják a férfit, amiért 2 év börtönt kaphat. Könnyű testi sértés miatt halmozottan akár 3, nyolc napon túl gyógyuló sérülés miatt pedig akár 5 év börtönre is számíthat – figyelembe véve a nő életkorát.