A kormány folyamatosan növeli a családok anyagi támogatását, a héten 1,2 millióan kaptak előre hozott családtámogatást a tanévkezdés miatt.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára közölte, a szeptemberi családtámogatásokat évek óta előre elutalják augusztus végén. A több gyereket nevelő családokban ez akár a 100 ezer forintot is elérheti.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az 1-9. osztályban ingyenes a tankönyvellátás, ami több tízezer forintos megtakarítást jelent egymillió diák családjának. Hozzátette, a jövő évi költségvetésben 11 milliárd forintot fordítanak erre a célra.

IllusztrációForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin kitért arra is, hogy a tanév során a családok ingyenes és kedvezményes étkeztetést kapnak. 2010-hez képest jövőre több mint 72 milliárd forintot fordítanak erre a célra – fűzte hozzá.

Az államtitkár közölte, a 2017-2018-as tanévben az egymillió bölcsődés, óvodás és általános iskolás közül 600 ezer részesült ingyenes vagy kedvezményes intézményi étkeztetésben, míg 2010-ben ez a szám csak 300 ezer volt. Hozzátette, hogy az iskolatej- és az iskolagyümölcs-programban még több jó minőségű ételt kaphatnak a gyerekek.