Gulyás Gergely: Olyan országot kell teremteni, ahol mindenki otthon érezheti magát

Vágólapra másolva!
Olyan országot kell teremteni, ahol mindenki otthon érezheti magát – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Kakasdon, a Tolna megyei önkormányzatnak a megújult faluház átadásával egybekötött megyenapi ünnepi közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely megjegyezte:

Egy nemzet akkor emelkedhet fel csak igazán, ha mindenki részt vehet benne, ezért mindenkinek lehetőséget kell kapnia a továbblépésre: a fiataloknak tanulásra, a felnőtteknek munkába állásra, nyugdíjasoknak a tisztes öregkorra, közösségeknek a fejlődésre” – tette hozzá a politikus. Szavai szerint a kormány legfontosabb feladata, hogy esélyt teremtsen erre, a modern városok és a magyar falvak program egyszerre emeli a vidék minden szegletét, a településeket közelebb hozzák egymáshoz a korszerű utak és vasúti kapcsolódások, könnyebb lesz iskolába és orvoshoz járni, sportolási lehetőséget találni, a gazdaság szereplőinek vállalkozni, beruházni.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár arról beszélt a rendezvényen, hogy a tolnai Völgységben, amelynek része Kakasd is, ott van a magyar történelem minden nagy sorsfordulója, a 20. század összes megpróbáltatásának lenyomata, a különböző eljárásokkal készült kakasdi faluház falain ott a svábok precizitása, a székelyek életöröme, a felvidékiek munkabírása.

- fogalmazott.