Életben lehetnek az évek óta eltűnt villanyszerelők

2018.09.02. 15:14

Vallomásra készül az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán meggyilkolásával gyanúsított férfi, akit a 2015-ben eltűnt Orlik Vilmossal is összefüggésbe hoztak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a két ügyet egyesítette. 

A vállalkozó ügyvédje, Bagó Ottó a Borsnak  elmondta, hogy védence biztos benne: a két férfi életben van.

Védencemnek nyomós oka volt rá, hogy eddig nem beszélt erről, de a következő gyanúsítotti kihallgatáson majd beszámol róla, hogy a két eltűnt személy hol lehet, és miért tűnhetett el"–  mondta dr. Bagó Ottó.

Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi vallomásában elmondja majd, hogy Orlik Vilmos tavaly megváltoztatott külsővel tűnt fel Magyarországon, azaz életben van. 

A védencem előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról szóló végzésben szerepelt, hogy a bíróság szerint védencem megbukott a hazugságvizsgálaton, és a poligráfos vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy a védencem megölte Mácsik Zoltánt, legerősebben égetésre és vízbe rejtésre reagált. A bíróság szerint lőpornyomjeleket is találtak védencem kezén, ő ugyanakkor azt állítja, fogalma sincs, honnan származhatnak ezek."

Az ügyvéd elmondta, hogy a hazugságvizsgálat eredménye nem változtat a védelem álláspontján, ugyanis É. Imre tagadja, hogy meggyilkolta volna a két eltűnt villanyszerelőt. Azt is hozzátette, hogy védencét nem gyanúsítják Orlik Vilmos eltűnésével kapcsolatban.

A rendőrség a Borsnak megerősítette, hogy a két ügyet egyesítették.