Ha az ellenzéken múlna, nem védené kerítés a határt

határzár kerítés rendőrség rendőrautó
Röszke, 2016. március 19. A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonák járőröznek BTR 80-as páncélozott szállító harcjárművekkel a magyar-szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében, az ideiglenes műszaki határzár mellett 2016. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Ha az ellenzéken múlna, nem védené kerítés a határt - mondta a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője vasárnap Budapesten újságíróknak. Hollik István kiemelte, három éve garantálja Magyarország és Európa biztonságát az ország déli határán épült kerítés, amelyet a bevándorláspárti ellenzék minden vezetője támadott.
Vágólapra másolva!

Hollik emlékeztette arra, hogy noha a déli határzár szüntette meg az illegális bevándorlók balkáni útvonalát,

- sorolta.

A kormánypárti politikus szerint az ellenzék még ma is támadja a kabinet bevándorláspolitikáját, és egy követ fúj a bevándorláspárti Brüsszellel és a Soros-hálózattal. Kiemelte,

Most éppen a bevándorlási különadó miatt fenyegetik Magyarországot, de korábban a bevándorlási szabályok szigorítása, a Stop Soros törvénycsomag és a betelepítést megtiltó alkotmánymódosítás ellen is támadást indítottak.

A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonák járőröznek BTR 80-as páncélozott szállító harcjárművekkel a magyar-szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében, az ideiglenes műszaki határzár mellett 2016. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Hollik beszélt arról is, mára teljesen világossá vált, hogy Európa politikusai két táborba rendeződtek: bevándorláspártira és bevándorlásellenesre. Előbbiek azt mondják, hogy nem kell és nem is lehet megvédeni Európa határait, a migrációt legalizálni kell.

- jelentette ki a szóvivő.

A politikus kérdésekre válaszolva elmondta, az európai bevándorláspártiakat Emmanuel Macron francia elnök vezeti, a másik oldalon található visegrádi négyekhez azonban egyre többen csatlakoznak, például Ausztria és Olaszország is.

Hollik István szerint a jövő évi EP-választás bebizonyíthatja, hogy az európai elit nem vette figyelembe állampolgáraik véleményét és a voksoláson a bevándorlásellenesek nyernek, az új brüsszeli vezetés pedig végre hajlandó lesz megvédeni a kontinenst.