Századvég: Baj lehet az óraátállításból

időutazás
Az iker vagy óraparadoxon ma már tudományosan bizonyított ténynek számít
Vágólapra másolva!
Nagyon sok multinacionális vállalat működik Európában, amelyek összedolgoznak, és az eltérő időszámítás nehezítené a közös munkájukat - mondta Regős Gábor, a Századvég elemzője annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság az óraátállítás eltörlését javasolta.
Vágólapra másolva!

Gazdaságilag problémás lehet, ha az uniós tagállamok nem hoznak egységes döntést az óraállítás ügyében - mondta Regős Gábor közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa. Nagyon sok multinacionális vállalat működik Európában, amelyek összedolgoznak, és az eltérő időszámítás nehezítené a közös munkájukat - fűzte hozzá.

Az óraátállítás sok ember számára komoly problémát okoz Forrás: TrendinTech

Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója arról beszélt, hogy az óraátállítás sok ember számára komoly problémát okoz, mivel ahhoz az időjárásra érzékenyek - a magyarok 78 százaléka - nehezen alkalmazkodik.

Az óraátállítás eltörlését az Európai Bizottság kezdeményezte egy uniós közvélemény-kutatás nyomán, amelyben a megkérdezettek 80 százaléka az óraátállítás megszüntetése mellett foglalt állást. A változtatást a tagállami kormányoknak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia, hogy hatályba lépjen.

Jean-Claude Juncker javaslatával - hogy térjünk át a nyári időszámításra - számtalan probléma van. Ezeket itt soroltuk fel.