Feljelentették az RTL Klub alpári műsorát a médiahatóságnál

2018.09.04. 22:03

Az RTL Klub Szenzációs Négyes című műsorának tartalma miatt bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH).

Az M1 aktuális csatorna Híradójában közölték: „meztelenül, intim testrészeiket alig takarva táncoló férfiak” voltak láthatók az RTL Klub saját ötlete alapján készült műsorban, a Szenzációs Négyes című produkcióban, amely vasárnap este főműsoridőben debütált a csatornán.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a műsor az RTL Klubon ennek ellenére 12-es korhatár-besorolást kapott, vagyis az ennél idősebb gyerekek már megnézhették.

Bejelentést tett a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) is.

Király Nóra, a szervezet elnöke szerint felháborító, hogy a kisgyerekek és a családok által az egyik leginkább nézett műsorsávban az RTL Klub egy „szeméremsértés határait súroló” műsort sugárzott. Az RTL klub olyan tartalmat sugárzott, amely káros kihatással van a gyerekek szellemi fejlődésére, és reményét fejezte ki, hogy a csatorna a jövőben nem ad ehhez hasonló műsorokat.

A Híradótól keresték az RTL klubot, hogy megkérdezzék, mivel indokolják a jelenetet, valamint hogy szerintük a részlet belefér-e a 12-es korhatár-besorolásba, továbbá, hogy a nézők a jövőben számíthatnak-e hasonló jelenetekre a csatornán.

Az RTL Klub szerint „semmi olyan nem látszódott, ami egy nyári, balatoni hőség kapcsán készült Híradó-tudósításban ne lehetne benne”. Szerintük „a testrészek takarva voltak, tehát nem látszódott semmi”.

KAPCSOLÓDÓ CIKK