Matteo Salvini: Soros György pénzeli az európai politikai elitet

2018.09.04. 17:03

A Der Tagesspiegel nevű berlini lap részletes portrét írt az olasz belügyminiszterről. Salvini arról is beszélt, hogyan uralják Soros emberei Brüsszelt. A német lap kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök évek óta küzd az Amerikában élő pénzemberrel. 

Jól láthatóan élénken foglalkoztatja a nemzetközi sajtót a múlt heti Orbán-Salvini találkozó, amelyen a magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter egy olyan szövetségnek az alapjait fektette le, amely egy új szellemi alapokon álló Európa építését tűzte ki célul. Elemzők és az olasz média a történteket úgy értékelte, hogy az európai parlamenti választást megelőzően létrejött egy Emmanuel Macron-Soros György-ellenes tengely az európai politikában. Ezúttal a Der Tagesspiegel berlini napilap közölt terjedelmes portrét Matteo Salviniről, amelyben kitértek az olasz belügyminiszternek Soros Györggyel kapcsolatos véleményére is.

Az amerikai bevándorláspárti milliárdos finanszírozza az európai elitet.

Salvini mondatainak felidézése mellett a lap emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor évek óta politikai ellenfélként tekint a bevándorláspárti spekulánsra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK