Az EP-választás tétje, hogy sikerül-e megállítani a bevándorláspártiakat

2018.09.06. 13:41

2019. májusában Európa-szerte, így Magyarországon is európai parlamenti választásokat tartanak. A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs szerint az a tét, hogy sikerül-e megállítani a bevándorláspártiakat. A kampány ősszel indul, várhatóan a Fideszt támadni fogják politikája miatt.

Jövőre tartják az európai parlamenti választásokat. Ezzel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs tartott sajtótájékoztatót Budapesten.

Ezen az igazgató azt mondta, hogy a jövő évi európai parlamenti választás fő tétje, hogy sikerül-e az emberekkel összefogva, az oldalukra állva megállítani a bevándorláspártiakat. 

Hidvéghi szerint ma a brüsszeli politika és az EP többsége is bevándorláspárti.

A brüsszeli elit elszakadt a lakosoktól, és a fejük felett hoz meg fontos döntéseket.

Egyre több választási eredmény és közvélemény-kutatás mutatja azonban, hogy ebből elegük van az embereknek - mondta Hidvéghi.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójaForrás: MTI/Kallos Bea

A jövő májusi EP-választás lesz az első olyan összeurópai alkalom, amikor a lakosok véleményt alkothatnak a bevándorlásról, és ezzel egyben a kontinens jövőjéről is.

Indul a kampány

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy az ősz beköszöntével elindult a hosszú kampányidőszak. A Fidesz-KDNP pártszövetség erős és határozott kampánnyal készül, hogy sikerüljön az emberek oldalán álló képviselőket küldeni az EP-be.

A kampány során pedig várhatóan sokat támadják majd Magyarországot, ahogyan most is teszik. Ennek oka, hogy az EP bevándorláspárti többsége meg akarja büntetni Magyarországot, amiért a magyar emberek határozott támogatásával megállította a migrációt a határon.

Ezzel megmutattuk, hogy a bevándorlás megállítható, hogyha erre megvan az akarat. Megmutattuk, hogy lehet az emberek oldalán állni akkor, amikor politizálunk. És megmutattuk azt is, hogy hazudnak azok, akik ennek az ellentétét, az ellenkezőjét állítják - fogalmazott Hidvéghi Balázs.