A közép-európai blokk erős és egységes

ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Budapest, 2018. augusztus 31. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Andrej Babis cseh kormányfő újságíróknak nyilatkozik, miután négyszemközti megbeszélést folytattak Budapesten 2018. augusztus 31-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A közép-európai blokk erős és egységes – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Mráz Ágoston Sámuel leszögezte: a migráció fontos témává vált, de az nemcsak a migránsokról szól, hanem többek között a szuverenitásról, a társadalmak jövőjéről is. Ezek a kérdések pedig egyre jobban összekovácsolják az közép-európai országokat.

Andrej Babis cseh kormányfő és Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az elemzőt Angela Merkel német kancellár és Andrej Babis cseh kormányfő tanácskozásáról is kérdezték. Mráz Ágoston Sámuel szerint a találkozó utáni sajtótájékoztató nagyon hasonló volt Angela Merkel és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatójához. Mindketten méltatták a gazdasági együttműködést, ugyanakkor elmondták, hogy a migrációval kapcsolatban ellentétes állásponton vannak.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Andrej Babis Orbán Viktor harcostársa, mindketten ugyanolyan fontosnak tartják a migráció elleni küzdelmet.