Mintegy ezer család közel 2500 gyereke kapott tanszert, iskolaszert a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Auchan áruházlánc közös, Vásárolj eggyel több iskolaszert! elnevezésű akciójában.

Az akciót záró csütörtöki sajtótájékoztatón Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, hogy a gyűjtés augusztus 16-án indult és szeptember 2-ig tartott.

Az iskolaszereket az Auchan 21 áruházában lehetett leadni. A NOE 54 tagszervezete 784 önkéntes bevonásával gyűjtötte az adományokat.

29 316 felajánlás érkezett, ami felülmúlta várakozásaikat. Előzetesen azt tervezték, hogy 5-600 családnak tudnak majd segíteni az iskolakezdésben, de végül 964 családból 2484 gyermeknek tudtak 10-10 taneszközt – például tolltartót, füzetet – biztosítani.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón arról beszélt, reménykeltő, hogy a kormányzat és a civil szféra össze tud fogni a családok, gyermekek érdekében. Ez volt az első alkalom, hogy a NOE ilyen gyűjtést szervezett, és reméli, hogy hagyomány lesz az akcióból. Minden várakozást felülmúló volt az adakozási kedv, ez pedig azért fontos, mert a tanévkezdéssel járó költségek így megoszlanak a társadalomban.

A kormányzat is igyekszik minden segítséget megadni a családoknak, ebben az évben az 1-9. osztályig kapják a gyerekek ingyen a tankönyveket, és kétszer annyi gyerek részesül ingyenes vagy kedvezményes iskolai közétkeztetésben, mint 2010 előtt.

Forrás: Auchan

Adorján Abigél, az Auchan kommunikációs menedzsere arról beszélt, folyamatosan keresik a lehetőségét, hogyan tudják a helyi közösségeket, családokat segíteni, ezért örülnek, hogy részt vehettek a gyűjtésben. Ezután is tovább segítik a családokat, ennek keretében szerveznek egy nagycsaládos hetet, amikor az érintettek számára leghasznosabb termékeket árulják majd akciósan az áruházakban.