A kormánypártok rendet, közbiztonságot és tisztaságot akarnak a XV. kerületben

2018.09.07. 14:17

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, László Tamás azt ígéri, rendet, közbiztonságot és tisztaságot teremtene a XV. kerületben, amely kirívóan gazdátlanná vált az elmúlt években.

László Tamás, a szeptember végi időközi polgármester-választás kormánypárti jelöltje a volt Novák piac területén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a józsefvárosihoz hasonló piac négy évvel ezelőtti felszámolása óta nem történt semmi a helyszínen, azon kívül, hogy a szomszédságban hajléktalanok telepedtek le, és újra szeméthegyek lepték el a területet.

Ezen a helyen már régen P+R parkoló lehetne, hiszen a mellette lévő vasútállomásról 12 perc alatt be lehet jutni a Nyugati pályaudvarra - tette hozzá.

László Tamás XV. kerületi polgármesterjelöltForrás: MTI/Kovács Attila

A fideszes jelölt a szemetelés felszámolásával kapcsolatban a migráció ügyét hozta példaként.

Közölte: 2015-ben azt mondták Európában, hogy a migránsáradatot nem lehet megállítani, azzal együtt kell élni, ezzel szemben sikerült Magyarországnak egy fizikai határzárat és egy "jogi kerítést" is építeni, valamint ehhez személyi állományt és forrásokat hozzárendelni, de leginkább egy erős akarat kellett ahhoz, hogy a migránsáradatot megfékezzék.

A szemét ügye az körülbelül ugyanolyan, mint a migránsáradat, erre is a helybéliek azt mondják, hogy nincs mit tenni - tudatta álláspontját.

Szerinte a felelős emberek úgy nyilatkoznak, hogy az illegális szemétlerakókat nem lehet megszüntetni, a szemetelőket nem lehet tetten érni, és az önkormányzat semmit nem tud tenni az egyre több telken halmozódó, gyakran veszélyes hulladékhegyekkel, a járdák és zöldsávok gondozatlanságával, a veszélyes anyaggal való tüzeléssel és a hajléktalanokkal kapcsolatban.

László Tamás hangsúlyozta: az időközi választásnak az az egyik tétje, hogy lesz-e olyan felelős önkormányzata a kerületnek, amelyik képes arra, hogy megálljt parancsoljon a városrészben uralkodó állapotoknak.A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy 18 pontból álló javaslatcsomagot ismertetett, amely szerint a zéró tolerancia elvét vezetnék be a szemetelésre, és a legkisebb ilyen esetet is megtorolnák.

Emellett - folytatta - feltérképeznék a szemeteléssel veszélyeztetett gócokat és térfigyelő kamerákat telepítenének a helyszínekre.

László az illegális szemétlakók felszámolása és a közterületi tisztaság és rend megteremtése érdekében azt is javasolta, hogy minden ügyben indítsanak szabálysértési eljárást, azonnal reagáljanak a lakossági bejelentésekre, valamint hozzanak létre egy gyorsreagálású csoportot a közterület-felügyeleten belül, amely a nap 24 órájában képes intézkedni.

A kormánypárti politikus a rendezetlen telkeket és közterületeket is térképre vinné annak érdekében, hogy az udvarias figyelmeztetéstől eljuthassanak a rendrakás kikényszerítéséig, valamint feltárná azokat a kerületi helyszíneket is, ahol veszélyes anyagokat égetnek.

László Tamás hatékonyabb fellépést sürgetett a játszóterek és parkok védelmére, és a hajléktalanság ügyének humánus, de határozott megoldására szólított fel.

A közrend, a közbiztonság és a köztisztaság megteremtse a kerületben nem kampánytéma, hanem folyamatosan a szívügyünk - hangsúlyozta a fideszes jelölt.

A kerületben szeptember 30-án tartanak időközi polgármester-választást, amelyet azt követően kellett kiírni, hogy a gyurcsányista és erősen bevándorláspárti Hajdu László (Demokratikus Koalíció-DK) korábbi polgármestert - aki lényegében semmit sem tett a kerületért - áprilisban országgyűlési képviselővé választották.