Európai elfogatóparancs az erőszakoló afgán migráns ellen

Vágólapra másolva!
Európai elfogatóparancsot adtak ki az ellen a 18 éves afgán migráns ellen, akit szexuális kényszerítés miatt keres nagy erőkkel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az ügyben külön nyomozócsoport alakult.
Vágólapra másolva!

Dudás-Kanyog Andrea, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap a rendőrség Teve utcai épületében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a belvárosi rendőrök azért indítottak nyomozást Sarhadi Bilal Ahmad ellen, mert - a jelenlegi adatok szerint - a férfi vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában "szexuális aktus eltűrésére" kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség nagy erőkkel megkezdte a férfi felkutatását - közölte.

"A férfi Magyarországon menekültstátuszúként tartózkodott" - írta vasárnap kora délutáni közleményében a BRFK.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére telefonon azt mondta, a férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon és 2017 nyara óta él az országban.

Hozzátette, Budapest rendőrfőkapitánya az ügy vizsgálatára külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is.

Csécsi Soma az M1 aktuális csatorna híradójának kora este azt mondta: kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is. Közölte továbbá: a BRFK intézkedett a nemzetközi elfogatóparancs kiadására.

A rendőrség honlapján megjelent közleményükben azt írták: mivel felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság - a nemzeti elfogatóparancs mellett - kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

Hozzátették, a nyomozók az afgán férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

A közleményben tudatták azt is: a sértett feljelentést tett, ennek alapján indult el a nyomozás.

A rendőrség honlapján vasárnap közzétették a férfi fényképét. Azt kérik, hogy aki felismeri, tudomása van a hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információja van, tegyen bejelentést Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.