Felborult egy busz az M1-esen, 15-en megsérültek - videó

buszbaleset, M1-es autópálya, Lébény
Vágólapra másolva!
A busz szombat éjszaka letért az M1-es autópályáról, és az árokba hajtott. A baleset a Budapest felé vezető oldalon történt, ahol órákra megbénult a forgalom. A rendőrség az ügyben tömegszerencsétlenség okozása miatt indított büntetőeljárást.
Vágólapra másolva!

A buszon utazó 15 ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték - a sofőr nem sérült meg. Hatot Mosonmagyaróvárra, nyolcat pedig Győrbe - közölte Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Police.hu

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta, a hozzájuk érkező

sérültek nincsenek életveszélyben,

akár még ma hazaengedhetik őket. A négy súlyos sérült főként végtagsérüléseket, combcsont- vagy felkarcsont törést, illetve roncsolt kézsérülést szenvedett.

Volt, akit már éjszaka megműtöttek.

Bertalan István, a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa is azt mondta, nem kellett ellátniuk életveszélyben lévő sérültet. Három ember még éjszaka, kettő pedig a reggeli vizsgálatok után hazaengedtek. Egy embernek eltörött a kulcscsontja, őt megműtötték.

Forrás: Police.hu

A mentés idejére lezárták az autópálya egyik forgalmi sávját, csak hajnalra állt helyre a közlekedés - írta a rendőrség.

A rendőrség az ügyben tömegszerencsétlenség okozása miatt indított büntetőeljárást.