A 18 éves afgán férfi 2018. szeptember 9-én a hajnali órákban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában megerőszakolt egy fiatal magyar nőt.

A rendőrök az ügyben végzett nyomozásban további két bűncselekmény elkövetésével hozták összefüggésbe a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot, aki 2018. június 1-jén éjszaka Budapesten a VII. kerületben, a Dohány utcában, illetve 2018. június 20-án hajnalban Budapesten, szintén a VII. kerületben, Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az afgán migránst, aki vasárnap hajnalban megerőszakolt egy fiatal magyar lánytForrás: police.hu

Sarhadi Bilal Ahmad ellen a nyomozóhatóság nemzeti elfogatóparancsot adott ki, valamint kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is,amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

Jogkörénél fogva Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 1.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető felkutatható, tartózkodási helye megállapíthatóvá válik, és elfogását a rendőrség foganatosítani tudja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható személy tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.