Tűz ütött ki egy fővárosi kollégiumban

Tűz ütött ki egy háromemeletes kollégiumi épület egyik földszinti szobájában a hétfő esti órákban, a XI. kerületi Dayka Gábor utcában.
Tűz ütött ki egy háromemeletes kollégiumi épület egyik földszinti szobájában a hétfő esti órákban, a XI. kerületi Dayka Gábor utcában.
Vágólapra másolva!
A tűzoltók kiürítették az épületet, és estére eloltották a lángokat.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy háromemeletes kollégiumi épület egyik földszinti szobájában, a XI. kerületi Dayka Gábor utcában. A tűz veszélyeztette a felette található szobákat is. A fővárosi tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat, egy vízsugárral pedig a felső szinteket védték, miközben az épületet kiürítették.

Az épületet percek alatt több mint négyszáz embernek kellett elhagynia.

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Czétényi Balázs tűzoltó őrmester

A tüzet végül rövid időn belül eloltották, így a lángok nem terjedtek tovább.

A földszinten minden helyiséget felnyitottak, hőkamerával átvizsgáltak. Az eddigi felderítések alapján senkit nem találtak a helyiségekben.

A tűzoltásról az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösségi oldalára töltött fel egy videót. Az intézmény vezetői az átszellőztetés idejére egy társalgót nyitottak meg a hallgatók számára, akik a tűzoltói munkálatok befejezése után visszatérhettek a felső emeletekre. Ezeken a szinteken visszakapcsolták az áramot, a tűzzel érintett földszintet azonban kiszakaszolták. Az itt lakó hallgatók elhelyezéséről a kollégium gondoskodik.

A fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálata, illetve a mentők

egy embert füstmérgezés gyanújával megvizsgáltak, de nem szállították kórházba.