Az európai elfogatóparancs alapján hétfő este Ausztriában elfogták azt az afgán férfit, akit szexuális erőszak elkövetésével gyanúsít a magyar rendőrség. Egy 18 éves lányt erőszakolt meg a hétvégén egy budapesti gyorsétterem mosdójában.

Mint ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, az afgán migráns 2018. szeptember 9-én hajnalban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem vécéjében erőszakolt meg egy fiatal magyar nőt, illetve korábban két alkalommal is szexuális bűncselekményt követett el Budapest VII. kerületében. Mutogatta magát az utcán.

Az Afganisztánból érkezett, menekült státuszú erőszakoló, a 18 éves Sarhadi Bilal AhmadForrás: police.hu

A rendőrség a férfi elfogása érdekében intézkedett a nemzeti és az európai elfogatóparancs kiadatására, valamint Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre. A budapesti nyomozók még aznap felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal, és Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 1 000 000 forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

A migránst, Sarhadi Bilal Ahmadot az osztrák rendőrök 2018. szeptember 10-én késő este, Ausztriában Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták, és az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták. Az afgán férfi jelenleg kiadatási őrizetben van.

Budapest rendőrfőkapitánya a korábban kitűzött bruttó 1 000 000 forintos nyomravezetői díjat 2018. szeptember 11-én visszavonta.