Orbán Viktor Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg Strasbourgban a bevándorláspárti képviselők alaptalan támadásaival szemben - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Sargetini-jelentés keddi vitája után Budapesten újságíróknak.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott:

Azért akarják megbélyegezni Magyarországot és a magyar embereket, mert többször és határozottan kiálltak az illegális bevándorlás ellen - mondta Kocsis Máté, aki szerint a diskurzus megosztott volt, a bevándorláspárti politikusok vitája zajlott a bevándorlásellenes politikusokkal.

Kiemelte, az Európai Parlamentben ma még a bevándorláspárti politikusok vannak többségben, a Sargentini-jelentés pedig az utolsó kétségbeesett próbálkozásuk Magyarország ellen. Kocsis Máté hangsúlyozta:

a Soros György szervezetei által támogatott képviselők meg akarják adni az előttünk álló több mint féléves európai parlamenti kampány alaphangját.

A döntést a bevándorláspárti képviselők szerdán meg fogják hozni, de a valódi döntést Európa polgárai fogják meghozni májusban, amikor az EP-választáson többek között a bevándorláspolitikáról is véleményt fognak nyilvánítani - szögezte le.

A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor a jelentést addig sem lehet szó nélkül hagyni, becsületbeli ügynek tekintik az abban megfogalmazott hamis vádakra való reagálást, ezért a szavazás kimenetelétől függetlenül a magyar Országgyűlés határozatban fogja visszautasítani azt a nemtelen támadást, amit "a bevándorláspárti európai politikusok intéztek hazánk ellen".

Kocsis azt is mondta, hogy a magyar baloldali ellenzék EP-képviselői közönséges hazaárulást követtek el kedden.

- összegzett Kocsis Máté.

Kérdésre azt mondta: nem új keletű, hogy az Európai Néppártban (EPP) megosztottság van, ez a bevándorláson kívüli témáknál korábban is megvolt már. Hozzátette: az is világosan látszik, hogy a legtöbb törésvonal ma az EPP vitáiban a bevándorlás körül található. A bevándorlással, migrációval összefüggő kérdések, viták és az ellenük való fellépés nem pártkérdés, hanem közös európai ügy.
Arról, hogy ha a néppárti képviselők többsége megszavazza a jelentést, a Fidesz marad-e az Európai Néppártban, azt mondta: a Fidesz az Európai Néppárt tagja, és az ide tartozó pártoknak jó szövetségese, minden vitát, ezt is, lehetőség van rendezni a néppárton belül.