Orbán Viktor: Migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot

2018.09.11. 16:06

Orbán Viktor beszédet mondott Strasbourgban, ahol a Sargentini-jelentésről szóló vitán szólalt fel. A magyar miniszterelnök szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz, és a bizottság egy népet, Magyarországot fogja elítélni, ha megszavazzák a jelentést. A kormányfő azt is mondta, egy népet akarnak kirekeszteni, pedig Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért. Orbán Viktor visszautasítja, hogy migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot.

Orbán Viktor a Sargentini-jelentés vitáján szólalt fel szerda délután az Európai Parlamentben. A magyar miniszterelnök nyolcperces beszédét úgy kezdte, hogy tudja, hogy az EP megszavazza a jelentést, de ennek ellenére eljött.

Önök most egy országot és népet fognak elítélni.

- mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta, hogy azt a Magyarországot fogják elítélni, aki vérével védte Európát, és fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt.

Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért. Az Önök előtt fekvő jelentés sérti az országot.

Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, nem leszünk bevándorlóország - mondta Orbán Viktor.

Visszautasítom, hogy a bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában.Önök azt hiszik, hogy jobban tudják, mi kell a magyar népnek. Ez a jelentés kettős mércét alkalmaz, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja sérti a szerződést. Nekünk a demokrácia és a szabadság nem politikia, hanem erkölcsi kérdés. Orbán Viktor elmondta, hogy ki akarják Magyarországot rekeszteni az európai döntéshozatalból.

A különbségek nem adhatnak okot arra, hogy kirekesszenek minket a közös Európából. Mi vagyunk az Európai Parlament legsikeresebb pártja.

Ezt a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában. 37 helyen vannak tárgyi tévedések a jelentésben.

Mi, magyarok készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol végre az emberek dönthetnek Európa jövőjéről - hangoztatta Orbán Viktor.

Orbán Viktor az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Megvédjük határainkat

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy több törvény ügyében kötött megállapodást a bizottsággal, de ez a jelentés felrúgja a korábbi megállapodásokat, mindez pedig csapást mér a konstruktív párbeszédre.

Mi megvédjük a határainkat és mi döntjük el, kikkel élünk együtt. Megvédtük Magyarországot és Európát. Ez az első eset, hogy egy közösség elítéli a saját határőreit - mondta Orbán.

Visszautasítom, hogy a migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot.

Bármi is lesz a döntés nem enegedünk a zsarolásnak, készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol az emberek visszahizhatják a demokráciát az európai politikába - mondta a magyar miniszterelnök.

Korábban Orbán Viktor arról beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában, hogy azért megy az Európai Parlamentbe, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket.

A vitáról szóló percről-percre közvetítésünket itt követheti nyomon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK