Budapesti egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítésére 10 és fél milliárd forint forrás jut a Széchenyi 2020 program keretében - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a projekt budapesti egészségügyi intézmények épületeinek energetikai korszerűsítését célozza és az NFSI által vezetett konzorciumi formában valósul meg.
A beruházás segítségével Budapest hét kórházának tizenkét helyszínén (Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szent Margit Kórház, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bajcsy-Zsilinszky Kórház ás Rendelőintézet, Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak) lesznek energetikai fejlesztések.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban már megkezdődtek a kivitelezési munkák.
Kiemelték, hogya fejlesztés eredményeként az érintett kórházak biztonságosabban, korszerűbben, környezetbarátabb intézményként működhetnek tovább.
Az intézmények az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében 10,5 milliárd forint vissza nem térintendő támogatást használnak fel, a támogatás százszázalékos - olvasható a közleményben.