A Sargentini-jelentés miatt nagy veszélybe került Európa jövője

2018.09.12. 16:39

Európa ma nagy veszélyben van, mert a parlamenti képviselői tévednek Európa gyökerei és pozíciója tekintetében – mondta Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője pedig kijelentette, hogy az Európai Unió parlamentje kiállította a bizonyítványt magáról.

A kormánypárti politikus szerint olyan szervezet mondott ítéletet, amelyik képtelen megőrizni a kontinens kultúráját, megvédeni a határait és növelni versenyképességét. Azt a tagállamot ítélték el, amelyik képes minderre– mutatott rá a KDNP frakcióvezetője.

Harrach véleménye alapján nem nevezhető elegánsnak, hogy az ítélet egy fércmű alapján történt, ami a politikai hazugságok versenyében is dobogós helyre számíthat.

Mint fogalmazott: az is tény, hogy a 2/3-os eredményt csak a tartózkodások kizárásával érték el.Megjegyezte: ellenfeleik megnyilatkozásai során magas hőfokú gyűlöletet tapasztalhattak, de „ez természetesen nem befolyásolhat minket abban, hogy igazságunk tudatában folytassuk a küzdelmet és a belső építkezést”.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese szerint az érintett képviselők Európa keresztény gyökereit nem veszik tudomásul, sőt, kifejezetten tagadják, egyidejűleg azonban óvakodnak attól, nehogy bármivel is megsértsék a muzulmánokat, akikről azt képzelik, hogy örömmel veszik majd át az ő világi, multikulturális világképüket.

Európában ma a hamis szabadság eszméje uralkodik, mert olyan emberek irányítják Brüsszelből és Strasbourgból, akik felszabadítónak érzik magukat, túlkapásaikat pedig erkölcsi vívmányok módjára ünneplik.

Európa fővédnökei ma nem a keresztény értékekből, hanem az általuk alkotott, úgymond egyetemes emberi jogokból ácsolnak maguknak hamis kereszténységet, hamis kereszténydemokráciát– tudatta a KDNP-s politikus.

Álláspontja értelmében olyannyira elvakította ezeket az embereket egy utópikus jövő hiú és öntelt ábrándja, hogy már ösztönből is elfojtják a nemzeti-keresztény véleményeket a „szabadság és a tolerancia” nevében.

Vejkey Imre kijelentette: az igazi Európa a kereszténység jegyét viseli magán, az igazi Európa védjegye a nemzetállam.

Arra szólított fel, hogy ne adjuk fel alapelveinket és mércéinket, vagyis ne adjuk fel a szabadságunkat és Istenbe vetett hitünket, még akkor sem, ha az Európai Parlament és a bizottság hangja hangosabb a miénknél, ők ugyanis nem a többség, csak egy hangos kisebbség.

A KDNP-s politikus kihangsúlyozta: ebben a harcban jó magyarnak lenni.„Büszkék vagyunk arra, hogy támadnak minket ezeréves értékeink miatt” – mondta, majd hozzátéve: az igazság a mi oldalunkon áll.

Kifejtette:nem kérünk progresszív jövőjükből, nem kérünk a gondolatrendőrségükből, mely már a mai szavazáson is büntetni akar.Ők attól félnek, hogy egyre több követőnk lesz a velük szembeni ellenállás területén, s ezáltal egyre több nemzet fog nekik ellentmondani – közölte a végén Vejkey Imre.