A támadókat megállító biztonsági őr azt állítja, hogy a támadók autójában fegyver volt, amit használni is akartak – hangzott el a TV2 Tények  című hírműsorában.

Csak a szerencsének köszönheti életét a biztonsági őr, aki péntek éjszaka feltartóztatta azokat a férfiakat, akik halálra vertek egy fiatal borászt a szüreti fesztiválon. A biztonsági őr elmondása szerint a támadók autójában fegyver volt.

Láttam, hogy elővesz egy fegyvert az autó kesztyűtartójából, és megpróbálja felhúzni, de szerencsére hátraakadt a szán. Nem értett a fegyverhez sem, és nem tudta elsülni. Lőni akart. Pont ebben a pillanatban bedugtam egy flakon gázsprét, és telefújtam az autót. Akkor már mindketten az autóban voltak, és megpróbáltak nagy gázzal elmenni – mondta Kóczián Géza biztonsági őr a Tényeknek. A biztonsági őrt ki fogják tüntetni a bátorságáért.

„Nem gondolnám, hogy övé volt a fegyver, ha mégis, akkor volt fegyveres biztonsági őrként biztosan van rá engedélye. Még mi sem tudtunk beszélni vele” – mondta a támadó apja a Borsnak.

Ahogyan korábban megírtuk, H. Csaba a badacsonyi szüreti fesztiválról ment volna hazafelé, a barátaival a parkolóban várakozott. Egy autó a behajtani tilos tábla ellenére be akart hajtani az utcába. Ezt H. Csaba és a barátai nem engedték, erre az autósok kiszálltak a kocsiból, és a barátnője előtt halálra verték H. Csabát.