Sargentini, Gyurcsány, alkohol - értjük. Na de szex is?

2018.09.12. 22:16

Nagyot futott Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője és szóvivője este az ATV-n. Szerinte a Sargentini-jelentésről szóló szavazás egy győzelem a számukra, elcsalták az áprilisi választást, és egy új közgazdasági törvényt is megpróbált meghonosítani. Sokszor még a kérdezői is nevettek rajta.

Gréczy Zsolt szerint jó dolog, hogy az MSZP-vel közösen gondolkodnak egy vasárnapi tüntetésen, de az LMP-t és a Jobbikot nem várják. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint nem lehet az EU-tól azt várni, hogy megbukjon a kormány. A politikus ennek ellenére a hazugságoktól hemzsegő Sargentini-jelentés elfogadását 1848-cal, 1956-tal és 1989-cel vonta párhuzamba, amin még a balliberális műsorvezetők is jót nevettek.

Középpontban az ivás

Gréczy szerint ők nyertek a szavazással, és mindenkit arra buzdított, hogy igyon egy sört vagy bort. Szép dolog a politikustól, hogy hű maradt főnökéhez, aki az őszödi beszédben szintén ivásra buzdította a hallgatóságát (és azóta is gyakran kígyózik kígyókkal a prímszámok között). A DK szóvivője elég sok marhaságot hordott össze, de ezek közül kiemelkedett, hogy szerinte elcsalták az április 8-i választást. Szerinte teljesen mindegy, hogy ki hány százalékon áll.

Gréczy azt is állította, hogy mivel esetleg kevesebb uniós pénzt kapunk 2020-tól, attól drágább lesz a kenyér. Hogy milyen kapcsolat van a kenyér ára és az uniós pénzek között, ezt egyelőre egyetlen közgazdász sem fejtette meg, de Gréczy egy ilyen okfejtéssel biztosan nevezhetne az idei közgazdasági Nobel-díjra.

Gréczy Zsolt hű maradt a főnökéhez, mindenkit ivásra buzdítottForrás: MTI/Máthé Zoltán

Meg a szex

A DK szóvivője persze most is felmondta a szokásos mantráit, ezek közül legalább ötször hangzott el, hogy azért nem tudnak nagy tüntetést szervezni, mert az emberek félnek. Valószínűleg a félelem ellen találta ki a mindenkit megdöbbentő megoldást:

mindenki bontson ki egy üveg bort vagy sört, bújjanak össze a párjukkal és mondják, hogy ma győztünk, ma jó napunk volt.

Aki nem alkoholista, az mostantól ki van zárva az ellenzékből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK