Szijjártó Péter: Ez a bevándorláspártiak bosszúja

2018.09.12. 14:33

Magyarország nem fogadja el a Sargentini-jelentésről döntő szavazás eredményét, mert az csalással született – mondta sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

Az EP mai döntése bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja. Csalással fogadták el a dokumentumot, mert a tartózkodásokat nem vették figyelembe – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. A kormány a szükséges jogorvoslati lehetőségeket áttekinti.

A dokumentum elfogadásával Magyarországot és a magyar embereket azért ítélik el, mert bebizonyítottuk, hogy a migrációra nincs szükség, és a migrációt meg lehet állítani.

Szijjártó Péter szerint a döntés csalással született, mert az európai szerződések egyértelmű rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe.

A szükséges jogorvoslati lehetőségeket áttekintik – tette hozzá.

A külügyminiszter kiemelte: a döntés újabb világos bizonyítéka annak, hogy az EP-ben masszív többségben vannak a bevándorláspárti politikusok. Azt is tudtuk, de ma be is bizonyosodott: az Európai Néppártban is többségben vannak a bevándorláspártiak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. szeptember 12-énForrás: MTI/Illyés Tibor

Ez a bevándorláspáriak bosszúja

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a Sargentini-jelentés a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a dokumentum elfogadásával Magyarországot és a magyar embereket azért ítélik el, mert bebizonyítottuk, hogy a migrációra nincs szükség és a migrációt meg lehet állítani.

Minden kétséget kizáróan lelepleződött a szándék egy május utáni koalíciókötésre, amelynek értelmében a liberálisok, a szociáldemokraták és a néppártiak most Magyarországot elítélő csoportjai között egy bevándorláspárti koalíció jönne létre azzal a céllal, hogy május után is bevándorláspárti politikát folytasson az EU, és legyen lehetőség bevándorlókkal elárasztani a kontinenst - mondta Szijjártó.

A tárcavezető úgy vélte, a döntésben szerepet játszott, hogy a döntéshozók tudták: Magyarország migrációpárti politikát soha nem fog elfogadni, végrehajtani, a magyarok világos döntést hoztak, hogy Magyarország soha nem lesz bevándorlóország.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Illyés Tibor

Hazugság a Sargentini-jelentés

Szijjártó Péter kijelentette: minősített hazugságokkal van telea jelentés, ez egy bevándorláspárti vádirat Magyarországgal szemben.

A kormány a cáfolatát tényszerűen egy 108 oldalas dokumentumban minden EP-képviselőnek eljuttatta, de a vita bebizonyította, hogy a tények nem számítottak.

69 megállapítás van a jelentésben, amelyből 13 olyan ügyre vonatkozik, amelyeket már elrendeztek. Ezeket újranyitja a jelentés, vagyis azt mondja, hogy felesleges megállapodni az uniós intézményekkel, mert egy másik intézmény bármikor újranyithatja az ügyet.

A külügyminiszter szerint 19 olyan ügy van a jelentésben, amelynél folyamatban van a párbeszéd, az eljárás, a konzultáció. 37 hamis, hazug, méltatlan, alaptalan, Magyarországot sértő vád is van benne, ezeknek nincs közük a valósághoz - mondta, példaként említve, hogy antiszemitizmussal vádolja Magyarországot a jelentés, azt állítja, hogy nincs sajtószabadság az országban, és sérül az akadémiai szabadság.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tartForrás: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó azt is mondta, hogy azért harcolnak, hogy olyan EP, Európai Bizottság és EPP legyen, ahol a bevándorlást ellenzők vannak többségben.

A Fidesz az EPP, a legerősebb pártcsalád tagja, és annak legsikeresebb pártja a saját hazájában élvezett támogatás alapján. Azonban világossá vált, hogy a migráció kérdésében komoly megosztottság van az EPP-n belül. Azért küzdünk, hogy a mi álláspontunk kerüljön többségbe, hogy az EPP visszatérjen a kereszténydemokrata útra, ami az európai identitás megőrzését, a kereszténydemokrata hagyományokhoz való ragaszkodást jelenti. Ezért küzdünk, amíg lehet.