Cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Badics Ildikó Tiszavasvári jegyzőjeként a helyi közmunkaprogram vezetőjének nevezte ki az iszlám vallásra áttért Zagyva Gyulát, valamint hogy muszlim szimpátiája következtében nevezte ki a Vasvári Hírmondó főszerkesztőjévé a muszlim hitű Horváth Ádámot, melynek következtében feltételezhető, hogy megválasztása esetén támogatná migránsok betelepítését.

Tiszavasváriban egyre inkább fenyegető ténnyé válik az iszlamizáció és a migránsok betelepítése, mivel a Jobbik támogatásával induló polgármesterjelölt muszlimoknak ad fontos pozíciókat az önkormányzatnál.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban időközi önkormányzati választásokat tartanak vasárnap.

A polgármesteri tisztségre több jelölt is van: Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, míg Badics Ildikó hivatalosan függetlenként, de valójában a Jobbik támogatásával indul. Rajtuk kívül Munkácsi Mihály, Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila is megméretteti magát, szintén függetlenként.

Badics Ildikó, Fülöp Erik jobbikos parlamenti képviselő közeli embere.

Fülöp Erik 2010-2018 között vezette Tiszavasvárit.

Badics – aki jelenleg a település jegyzője – Zagyva György Gyula volt jobbikos országgyűlési képviselőt nevezte ki a tiszavasvári közmunkaprogram vezetőjének, miután lejárt a politikus képviselői mandátuma.

Zagyva György GyulaFotó: Tuba Zoltán - Origo

A dolog szépséghibája az, hogy

Zagyva György Gyula áttért az iszlám vallásra.

A Magyar Idők még márciusban közölt információkat arról, hogy egy, a lap birtokába jutott hivatalos végrehajtói feljegyzés szerint Zagyva 2014-ben, szenteste felhívott egy végrehajtót, akit keresztény vallása miatt sértegetett, továbbá megfenyegetett és az eljárás megszüntetésére szólította fel.Amikor a férfi arra kérte, hogy beszéljenek munkaidőben, a jobbikos politikus azt válaszolta neki, hogy a karácsonyt ő már nem ünnepli, mert muszlim lett, így a szenteste számára nem létezik.

Zagyva a Facebook-oldalára még 2014-ben feltöltött egy olyan fényképet, amin egy mecset előtt pózol.

Mindezek tükrében elég fura, hogy a Jobbik támogatásával induló Badics Ildikó rábízta a közmunkaprogram irányítását.

A helyi fideszes képviselők információi alapján Badics muszlim szimpátiája más módon is megnyilvánult.

Ő ugyanis a szintén muszlim Horváth Ádámot nevezte ki a Vasvári Hírmondó című önkormányzati újság főszerkesztőjévé, amit egy képviselőtestületi ülésen el is ismert.

Horváth Ádám a sajtóhírek alapján Eduardo Rózsa Florest követte a Magyar Iszlám Közösség alelnöki székében.

Horváth Rózsa-Flores halála után tért át az iszlám hitre.

Badics Ildikó jobbikos támogatással induló jelöltet tehát egyáltalán nem zavarja a muszlimok jelenléte az önkormányzatban, sőt maga nevez ki olyan embereket, akik iszlám vallásúak, így feltételezhető, hogymegválasztásával támogatná a migránsok betelepítését.