Többször rálőtt egy polgárőrre az a bagi férfi, akit a rendőrség egy ház padlásán fogott el. Az ügyészség javasolja a támadó előzetes letartóztatását.

Két polgárőr járőrözött Bagon a szolgálati autóval szeptember 9-én, amikor a Béke téren észrevettek egy társaságot. Feléjük hajtottak. A társaságból egy férfi ócsároló szavakkal válaszolt a polgárőrök kérdéseire, majd fenyegető kézmozdulatokkal az autójuk felé indult.

A két polgárőr kiszállt az autóból. Ekkor került elő a férfi zsebéből a gázpisztoly, amivel többször a polgárőrökre lőtt, akik gáz spray-vel védekezte, lefújták a támadót.A férfi újra a polgárőrökre lőtt. Az egyiküket el is találta a lábán. Amikor a férfi látta, hogy a másik polgárőr hívja a rendőröket, elmenekült, és elbújt egy ház padlásán. Ott fogták el a rendőrök - írja az ügyészség.hu.

Az ügyészség javasolja a férfi előzetes letartóztatását, mivel fennáll annak a veszélye, hogy újra hasonló bűncselekményt követne el, és azt sem kizárható, hogy szabadon engedése esetén elmenekülne.