Szégyelljék magukat, akik Magyarország megbüntetésére szavaztak

Füredi szociológus
Frank Furedi
Vágólapra másolva!
Frank Füredi neves szociológus, professzor szégyenletesnek nevezte azt a hadjáratot, amit az Európai Unió Magyarország ellen indított – idézi a Figyelő a spiked-online.com-on megjelent írást.
Vágólapra másolva!

A magyar származású tudós boszorkányüldözésnek nevezte azt, ami Magyarország ellen folyik az unióban. A professzor szerint a propaganda-hadjárat célja egyértelmű. Úgy akarják beállítani a kormányt, mintha az fasiszta, idegengyűlölő lenne, és ez a jelenség egész Európában veszélyt jelent a demokráciára.

Füredi szerint, ha valaki ezt a jelentést elolvassa úgy, hogy nem ismeri Magyarországot, elborzad az országról festett képen.

A szociológus szerint hazánk nem hasonlít arra a horrorisztikus képre, ami a jelentésben meg van fogalmazva. Hozzáteszi: mint minden országban, Magyarországon is vannak problémák, az Orbán-kormány némely szakpolitikáját lehet kritizálni, de ettől még nem lesz Magyarország kevésbé demokratikus vagy szabad, mint bármelyik európai állam.

A professzor kitért azokra a vádakra is, amikben a zsidók és romák jogainak kérdését firtatták. Szerinte ezek a támadások ma nagyon divatosak, de nem állják meg a helyüket.

A romák ugyan ma is küszködnek szociális és gazdasági problémákkal, de messze jobb a helyzetük, mint a szocialista kormányok alatt.

Frank Furedi Forrás: David Shankbone/Wikipedia

Az antiszemita vádak pedig azért sem állják meg a helyüket, mert Magyarország ebben a kérdésben sokkal jobban áll, mint Franciaország, Nagy-Britannia, Belgium vagy Németország. Példaként említette, hogy a

franciáknál és a belgáknál rendőrök őrzik a zsidó éttermeket, Berlinben pedig az utcán kipát viselő zsidók komoly fenyegetésnek teszik ki magukat.

Magyarországon ezek nincsenek, és a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

A kettős mérce a szociológus szerint azért van, mert Magyarország szuverenitásában és nemzeti értékeiben való megerősödése arra fog ösztönözni más európai népeket is, hogy kövessék ezt a példát.

A kormány irányzata konzervatív, keresztény és hagyományos, ami demokratikus és emberi. Az európai oligarcha pedig ezt el akarja törölni azért, hogy megvalósíthassa a saját kozmopolita elképzeléseiket.
Hozzáteszi: ha valaki hiteles demokrata, toleráns és hisz a pluralizmusban, akkor elviseli, ha egy nemzet a saját értékei szerint kíván élni, és elborzad attól, amikor befolyásos külső intézmények ezt megtorolják.