Soros emberei nemzetközi kampányt indítottak Magyarország ellen

Vágólapra másolva!
Soros György két prominens embere közös cikkben kampányolt a hetes cikkely elfogadásáért. A gőgös és pökhendi, a jobboldali politikusokat lenéző cikk több nagy európai lapban is megjelent a szeptember 12-i szavazás előtt.
Vágólapra másolva!

A Magyarország ellen folytatott uniós hadjáratba az Amnesty International és a Human Rights Watch is bekapcsolódott, miután a két bevándorláspárti szervezet egy-egy vezető képviselője, Kenneth Roth (a Human Rights Watch vezérigazgatója) és Kumi Naidoo (az Amnesty International főtitkára) közös cikket jelentettek meg több vezető külföldi lapban. Írásukban arra buzdították az európai parlamenti képviselőket, hogy „legyen elég bátorságuk”, és szeptember 12-én támogassák szavazatukkal a Magyarországgal szembeni hetes cikkely szerinti eljárást.

A cikket a Frankfurter Allgemeine Zeitung először a 2018. szeptember 7-ei nyomtatott számában hozta le, majd 2018. szeptember 11-én délután az online felületére is kitette. A spanyol El Mundo és az EUobserver egyaránt 2018. szeptember 6-án jelentette meg online kiadásában, míg a francia L'Express az FAZ-hez hasonlóan 2018. szeptember 11-én adta közre online. Az írás magyar nyelvű fordítása is megjelent az Amnesty blogján.

A Soros György által pénzelt NGO-k vezetői azt mantrázták, hogy valós veszély fenyegeti az Európai Uniót, hiszen több országban radikális populista vezetők jutottak hatalomra. Magyarországon és Lengyelországban azonban a „radikális populista pártok” egyedül vannak hatalmon, és megragadták az alkalmat, hogy aláássák a jogállamiságot és a demokráciát, legalábbis Sorosék szerint.

A cikksorozat újabb bizonyíték

arra, hogy Soros György az NGO-hálózatát is harcba dobja annak érdekében, hogy megtörje Magyarországot, amiért elutasítja a bevándorlást.