Egy most 13 éves kislány állítja azt, hogy még 11 éves korában két, országszerte ismert és népszerű sportoló, köztük egy olimpiai bajnok megerőszakolta őt. Többször és rendszeresen. A kislányt képviselő ügyvéd szerint a gyerek pornófilmeket idéző jelenetekről számolt be. A TV2 Tények című műsora most azt állítja, hogy Kósz Zoltán olimpiai bajnok lehet az egyik erőszakoló. A másik Petőváry Zsolt. Szintén a Tények megszólaltatta Kemény Dénest, a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt, jelenlegi vízilabdaelnököt, aki mind a két pólóst jól ismeri. Azt mondta, hogy nem tudja róluk mindezt elképzelni.

Kósz Zoltán olimpiai bajnok lehet az egyik erőszakoló, a másik Petőváry Zsolt - közölte a Tények.

 A Blikk írt elsőként arról, hogy két sztársportoló hónapokig szexuálisan zaklatott egy 11 éves kislányt, akinek a szülei feljelentést tettek, majd a rendőrség nyomozást indított. A Tények tegnapi műsorából aztán az is kiderült, hogy a sportolók vízilabdázók voltak, az egyik egy olimpiai bajnok, a másik egy családos apa, az eset pedig egy Budapest melletti település sportegyesületében történt meg. A most 13 éves lányt edzője és egy másik vízilabdázó zaklatta a vád szerint.

A lány sokáig próbálta magában tartani a dolgot, és csapattársai is próbálták meggyőzni, hogy tartsa titokban a megaláztatást, de nem bírta tovább, egy kézzel írt levélben fogalmazta meg egy ismerősének a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, a körülményeket. Végül a lány családja tett feljelentést a rendőrségen, amihez csatolták a levelet is.

A kislány családjának ügyvédje: A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézik a történtek

Ilyen durva ügyem még sosem volt – mondta a Blikknek Gerencsér András ügyvéd, aki a zaklatási ügyben védi a kislányt.

Kettős motivációm volt, hogy elvállaljam ezt az ügyet. Egyrészt magánemberként felháborít a történet. Én is apa vagyok, borzasztóan érzékenyen érint, ha gyerekekkel csinálnak valamit. Másrészt a kislány nekem részletesen elmondta, mit tettek vele a zaklatók - ez a család ügyvédjének a magyarázata, miért foglalkozik az üggyel.

Szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt.

- mondta az ügyvéd, aki megjegyezte: tapasztalatai alapján, amit az áldozat mond, nem lehet kitalált történet.

Ha a vádak beigazolódnak, mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e szexuális kapcsolatot a sportolók, akkor is bűncselekményt követtek el, mert a lány csak 11 éves volt az erőszak idején, Magyarországon pedig a beleegyezési korhatár 14 év.

Megszólalt az egyik híres sportoló 

Az erőszak egy Budapesthez közeli sportegyesületben történhetett, a zaklatók egykori vízilabdázók, akiknek már korábban is akadt rendőrségi ügyük a sajtóhírek szerint. Egyikük - akkor még név nélkül - a Borsnak nyilatkozott telefonon. 

A társamat ne keressék, mert hozzám hasonlóan külföldön tartózkodik. Egyelőre nem kívánok nyilatkozni. Mindössze annyit mondok, hogy az ügyben tiszta a lelkiismeretem

– mondta.

A Tényeknek egyébként nyilatkozott az ügyről a két játékos egykori edzője, a legendás, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, Kemény Dénes. Azt mondta, hogy ahogy egyetlen játékosáról, úgy Kószról és Petőváryról sem tudja elképzelni, hogy ilyet tettek volna.

Úgy tudjuk, a rendőrségi vizsgálat folyamatosan, és ahogy szokták mondani, nagy erőkkel zajlik, és a jövő hét elején újabb részletek derülhetnek ki.