Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek, lovasíjászok felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 72 magyarországi és határon túli település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 11. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.

A Nemzeti Vágta a lovaglás, a lószeretet, a lovas hagyományőrzés örömét szeretné megosztani mindenkivel, és erre az örömre hívja társul azokat, akik saját szűkebb környezetükben is el mernek indulni új, járatlan utakon- mondta el üdvözlő beszédében Székely Tibor, a vágta főkapitánya.

Budapest, 2018. szeptember 15. Lovasíjászok a Nemzeti Vágta megnyitóján a Hősök terén 2018. szeptember 15-énForrás: MTI Fotó: Kovács Tamás

A megnyitón felvonultak különböző hagyományőrző csoportok, a Kassai Lajos Lovasíjász Iskola tagjai és a Győri Ördöglovasok is, akik a kétnapos vágta során külön bemutatón is szórakoztatják a közönséget. A megnyitó után megkezdődnek a versenysorozat előfutamai.